KIDS EN JEUGD

NIVEAU’S DANSLESSEN

Door de prachtige ontwikkelingen en verschillende vraag naar diversiteit willen wij graag voor iedereen passende lessen aanbieden. Vanaf nu duiden wij de lessen aan middels levels.
Voel je vrij om diverse danslessen bij verschillende docenten te ervaren. Wij weten dat er een mooie dansplek voor jou is en een docent waar jij je goed bij voelt.

Beginner – Level 1
Als je geen of slechts een paar lessen van welke dansstijl dan ook hebt gevolgd. Ervaring is niet nodig want tijdens deze lessen word je geïntroduceerd aan de dansstijl en bouw je een mooie basis op om door te kunnen groeien.

Intermediate – Level 2
Basics onder de knie? Dan is dit ”the next step!”
Hierbij worden je basics verder uitgebreid: ritme, techniek, muzikaliteit en tempo. In de lessen gaan we werken aan je body control, je leert hoe je cleaner kan dansen en blijft jezelf uitdagen door stap voor de stap deze elementen uit te oefenen.

Advanced – Level 3
Niveau voor de ervaren dansers. Verdieping in Hiphop tot de MAX!
Je kent alle basics, je kan het snelle niveau aan en je kan performance skills (attitude) direct toepassen tijdens het aanleren van de choreografie. Dan is dit het niveau voor jou!
Je krijgt les van o.a. internationale choreografen Ruben Chi en Deborah Verberkt.

All Levels – Open Class
Iedereen is welkom om deze lessen te volgen van beginner tot aan gevorderd.
Elke danser danst op zijn manier/niveau en geniet van het enthousiasme van de docent, de vibe binnen de groep en de muziek! De docent zorgt dat het voor elke danser te volgen is.
Just dance and have fun!

KIDSDANCE 2 – 3 JAAR

Tijdens onze KIDSDANCE vermaken wij de allerkleinsten van 2 & 3 jaar met peuter & kleuter dans. Spelenderwijs dansen en bewegen op muziek, met de nadruk op ‘spelenderwijs’. Samen leggen we de basis voor de moves van de toekomst.

Kinderen bewegen van nature veel en graag. Ze houden van rennen, springen en beginnen spontaan te dansen en te zingen als ze muziek horen.

Ze hebben een grote verbeeldingskracht en behoefte om te experimenteren. In dans komen al deze elementen samen. Door te dansen, leren kinderen de expressieve mogelijkheden van hun lichaam kennen, vergroten en toepassen. Daarnaast ontwikkelt het op hun fantasie en creativiteit en geeft het ze zelfvertrouwen.

Kinderen voelen zich losser en vrijer als ze dansen en ieder kind kan op zijn of haar eigen manier leren dansen. Het dansproces is dan ook belangrijk voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van je kind. Dansen doet een beroep op je persoonlijkheid: je leert om jezelf open op te stellen en om iets van jezelf te laten zien.    

Bij DJF DANCE CENTRE maken je kinderen spelenderwijs kennis met dans op een laagdrempelige manier waarbij plezier voorop staat. Niets moet, alles mag!

 

STREETKIDS

Lekker los op vette muziek, niets moet, alles mag! Dansen op jouw manier en niveau, met FUN voorop.

In deze les werken we aan muzikaliteit, houding, uitstraling en natuurlijk aan je moves. STREETKIDS is cool, stoer en FUN!

STREETDANCE

Streetdance is een verzameling van dansstijlen die zijn ontstaan op straat, scholen en clubs. URBAN genaamd. Het is een coole manier van dansen en razend populair.

De moves in deze les zijn stoer en goed te volgen en daarom is dit ook echt een les die voor zowel meiden als jongens geschikt is. De muziek heeft stevige beats en de bewegingen zijn clean, strak en funky.

Er zijn bij Streetdance geen vaste regels over hoe je een beweging moet maken. Het is juist belangrijk dat je je eigen stijl vindt en op je eigen manier danst. Het gaat hier helemaal om uitstraling, swag en fun!

HIPHOP

HipHop is een culturele stroming, vooral bekend als muziekstijl, ontstaan in de jaren zeventig in New York in de wijk The Bronx. Rap, graffiti, beatboxing en breakdancing zijn allemaal onderdeel van deze “way of life”. Binnen deze dansles gaat het om zelfvertrouwen, lef en stoere moves. HipHop dans je vol overgave en al je emoties kun je hierin kwijt.

We werken aan techniek en flow in verschillende HipHop stijlen: bijvoorbeeld Fast (snel en strak op de beat) of Lyrical (strakke dans op de tekst en beat).

We dansen op eigentijdse beats en rap. Niet zozeer de precisie van de bewegingen zijn belangrijk, maar je eigen invulling en het gevoel waarmee je danst.

URBAN VIBES

Urban haalt zijn roots uit de verschillende HipHop en Streetdance stijlen, ook vindt het zijn invloed uit de Jazz en Contemporary dance scene. Maar Urban is uiteindelijk gebaseerd op de eigen interpretatie van de muziek door de choreograaf. Een mooie combinatie van verschillende dansstijlen wat samen komt in 1 les!

Tijdens de les wordt er gewerkt aan je individuele ontwikkeling, denk hierbij aan performance skills, body control, conditie en muzikaliteit.

SPECIAL HEROES

Onze SPECIAL HEROES lessen zijn bedoeld voor jongeren uit het speciaal onderwijs. Juist voor deze groep is beweging erg belangrijk en dans is hierbij volgens ons het ideale middel!

Want dans is prachtig om naar te kijken, geweldig om te doen, maar vooral fantastisch om te ervaren. Zeker voor deze ‘danshelden’! De lessen worden gegeven door Joeri die als geen ander met deze bijzondere groep jongeren weet om te gaan en van elke les een feestje weet te maken.

Vele dansers in de Special Heroes groepen dansen al jaren bij ons, daar zijn wij heel trots op.
Doordat enkele al meer dan 10 jaar bij ons dansen en wij nog jaren dansjes samen willen maken vinden wij dat het de tijd is om deze prachtige doelgroep te splitsen in Kids en Volwassenen.
Hierdoor kunnen wij nog beter inspelen op de groep die we voor ons hebben met betrekking tot interesse, muziekkeuze en movements.

AFRO/DANCEHALL VIBES

Tijdens de les worden originele afro dance en dancehall moves gecombineerd met de lekkerste muziek! De basis van de les is het leren loslaten van je lichaam, maar ook krachtig te dansen op diverse ritmaes. Plezier, gezelligheid, energie en GOOD VIBES zijn hier niet te missen!

FOUNDATION CLASS

Met de FOUNDATION CLASS nemen we je terug naar de basis van Hip Hop, ook wel bekend als de “Foundation” of “Fundamentals”.

Hierbij komen verschillende stijlen zoals: OldSkool, Popping, Locking, House en nog veel meer aan bod. We gaan terug naar de roots van deze verschillende stijlen. De technieken, grooves en allerlei movements die je tegenwoordig terugziet in choreografieën op tv of tijdens wedstrijden.

Het wordt een leerzaam maar zeker ook leuk proces om je basisvaardigheden te versterken als individu en om met elkaar te groeien als team.

TIKTOK VIBES

Leer de tofste, leukste en nieuwste TikTok dansjes.

ZUMBA

Zumba is een heerlijke dance – fitness workout op Latijns-Amerikaanse muziek. Door diverse dansstijlen zoals Salsa, Bachata, Regeatton, Kizomba, Cumbia, Soca en een diversiteit aan goed te volgen choreo’s verbrand je op een leuke manier flink wat calorieën.
De lessen worden gegeven door docenten die op hun eigen, kenmerkende en energieke manier, elke les tot een feestje weten te maken.

ZUMBA GOLD

Zumba® Gold is net als Zumba® Fitness vrolijk en heerlijk om te doen, op te gekke aanstekelijke muziek. Door de lagere intensiteit is de les uitermate geschikt voor beginnende sporters en actieve ouderen.

SPORTWORKOUT

Per 1 februari 2023 vallen de sportlessen niet meer onder het abonnement van UNITED DANCE CENTRE. Je hebt het wellicht al voorbij zien komen op de social media: de lancering van FitByKarly. Karlijn is per 9 januari het sportaanbod gaan uitbreiden onder haar eigen naam! Wil jij meer informatie over de sportlessen stuur dan een e-mail naar fitbykarlysports@gmail.com