Een 2e en 9e plek op het WK Streetdance/Hiphop!
 
Afgelopen weekend hebben onze jongste twee dancecrews LIL’UNITY & KIDS’NBEATS Nederland vertegenwoordigd op het WK in BLACKPOOL, ENGELAND.
 
Op donderdag vlogen de crews richting Blackpool (Engeland) waar het WK plaatsvond. Na een goede nachtrust vertrokken wij op vrijdagochtend richting de wedstrijdlocatie. LIL’UNITY was in de Categorie U12 (onder 12 jaar) rechtstreeks door naar de finale! KIDS’NBEATS moesten zich in de Categorie U14 (onder 14 jaar) op zaterdag nog eens bewijzen… en dat is gelukt! Ook zij werden geplaatst voor de WK-finale! Om goed te presteren werd er nog extra getraind in en rondom het hotel. Vol spanning en strijdlust vertrokken de teams naar de finale zondag… Met resultaat!
 
LIL’UNITY 2e van de wereld!
KIDS’N BEATS 9e van de wereld!
 
Met blijdschap en trots kijken zij terug op een fantastisch WK. De dansers genieten nog na van deze prachtige ervaring!

AUDITIE SEIZOEN 2023-2024

We blikken terug op een geweldig seizoen met fantastische resultaten! Wil jij deel uitmaken van een van onze wedstrijdcrews en heb je de auditie van 4 juli gemist? 
Stuur dan een mailtje naar crews@uniteddancecentre.nl

 

UDC CREWS

Een nieuw seizoen, biedt nieuwe kansen!

Alle DANCE CREWS en SUPREME krijgen van meerdere choreografen hun showcase aangeleerd die het hele jaar gedanst wordt bij demo’s, wedstrijden etc. Door samen te werken met elkaar en ieder zijn/haar kwaliteiten te benutten brengen we de dansers naar een hoger level. Ben jij of ken jij een danser die gemotiveerd is, voor wie dans passie is, en het LEUK vindt om hard te trainen en lekker te dansen?

DANCE CREWS:
LIL'UNITY, KIDS'NBEATS, DFC, M.PIRE, D-UNIT

Deze crews hebben 2 team trainingen en één Foundation class per week.
Zij dansen wedstrijden zoals; UDO, Take the Crown, Shell We Dance, Hiphop International etc.

SUPREME MEGACREW:
Deze crew heeft 1 teamtraining in de week van 1,5 uur en volgt minimaal 1 Advanced Class per week. SUPREME MEGACREW zal aan UDO wedstrijden deelnemen (als de kwalificatieronde categorie: Supercrew aanbiedt). Naast UDO doet alleen dit team mee aan wedstrijden zoals: World Of Dance, Break-A-Leg, HipHop Kingz enzovoort. Je kan naast het dansen in een van de huidige crews ook een plekje bemachtigen in SUPREME MEGACREW.

COMMITMENT:

Onze coaches verwachten van ieder van jullie een bepaalde commitment waar jij je aan dient te houden. In een crew dansen is teamsport! Samenwerken, communiceren en plezier maken zijn dan erg belangrijk net als samen dezelfde doelstellingen nastreven op een positieve manier.
Start jij in een crew, dan maak je het seizoen ook af.

FAQ – UDC CREWS/SUPREME MEGACREW

A: In Nederland zijn er verschillende dansbonden die wedstrijden organiseren waar jij met je crew aan kan deelnemen. Van verschillende kwalificatiewedstrijden tot aan het Wereldkampioenschap, wel allemaal verdeeld in verschillende niveaus en leeftijdscategorieën. Van beginner crews tot aan gevorderde crews die strijden voor een top 3 of zelfs de kampioenstitel.

Wij hebben voor corona nog mogen genieten van een NK, EK en WK. Waarbij we in 2019 zelfs met ons team D-UNIT alle 3 de titels (Nederlands, Europees en Wereldkampioen) binnen hebben gesleept. Ook M.PIRE wist mooie resultaten te bemachtigen.

Ben jij of ken jij een danser die gemotiveerd is. Voor wie dans een passie is en het LEUK vindt om hard te trainen en lekker te dansen?

Houdt dan onze website en socials in de gaten voor de auditie en meld je aan!

A: Een dance crew is een samenstelling van dansers die door professionele dansers/choreografen wordt samengesteld op basis van wat jij laat zien tijdens de jaarlijkse auditie. De dansers worden samengesteld in een crew waar zij elkaar versterkten en een goede basis vormt op het podium. Elk team is uniek met ieder een eigen concept, een eigen mix en stukken choreo’s van ons sterke docententeam.

Wanneer jij in één van onze crews danst, dans je natuurlijk voor je eigen plezier en ontwikkeling, maar ook samen met je team om mooie resultaten te behalen. Dat lukt alleen door veel met elkaar te trainen. Kortom, er wordt commitment van je verwacht. Dat betekent dat je alleen bij hoge uitzondering de trainingen mag afzeggen en dat je op tijd in de les aanwezig bent, zodat we samen het maximale uit de training kunnen halen.

Je traint 3 keer in de week, bestaande uit 2 crewtrainingen en 1 foundationclass. Tijdens de crewtraining ben je voor namelijk (is aan elkaar – voornamelijk) bezig met de crew mix en tijdens de foundationclass ga je terug naar de basis van Hiphop. Een goede basis zorgt voor een mooi begin om te groeien als sterke danser.

Je traint elke week keihard om uiteindelijk deel te kunnen nemen aan een van de verschillende danswedstijden.

A. De auditie is verdeeld in twee leeftijdsgroepen (t/m 12 jaar en 13+), bij aanvang krijgt iedereen een nummer van ons die je aan je kleding dient vast te spelden.

We beginnen met een korte warming up en gaan dan over na 2 choreografie rondes. Hierin gaan de coaches kijken naar hoe snel je het oppakt en hoe je het echt “eigen” maakt.

A: Deelname voor de auditie bedraagt € 5,00 per danser, betalen via iDEAL bij het ophalen van je nummer op de dag zelf.

A: Om toegelaten te worden tot een van de wedstrijdcrews moet je elk seizoen auditie doen. Dit om het niveau van onze crews hoog te houden en om gelijke kansen voor iedereen te creëren.

A: Voor alle crews geldt dat je werkt naar een bepaalde doelstelling als team. Het grote verschil is dat de doelstellingen voor de UDC CREWS zitten bij de wedstrijden van de UDO. Daar willen we graag het EK en WK behalen. Bij de UDC Crews is iedereen welkom, van beginnende tot gevorderde dansers.

SUPREME MEGACREW zal zich volledig focussen op wedstrijden in het kader van bijvoorbeeld: World Of Dance, HipHop Kingz maar ook UDO (als de kwalificatieronde categorie: Supercrew aanbiedt). Dit soort wedstrijden zijn qua niveau veelal hoger en uitdagender om aan deel te nemen. Voor onze SUPREME MEGACREW zijn wij op zoek dansers die naast hun team op zoek zijn extra uitdaging.

A: Volgt in de algemene informatie die ontvangt voorafgaand aan de auditie.

A: Volgt in de algemene informatie die ontvangt voorafgaand aan de auditie.

A: Nee, want ook ervaren dansers buiten de crews of dansschool om zijn van harte welkom.

A: Dat kan zeker!

A: Onze UDC CREWS zullen deelnemen aan wedstrijden zoals UDO, Take The Crown, Shell We Dance etc.
SUPREME MEGACREW zal aan UDO wedstrijden deelnemen (als de kwalificatieronde categorie: Supercrew aanbiedt). Naast UDO doet alleen dit team mee aan wedstrijden zoals: World Of Dance, Break-A-Leg, HipHop Kingz enzovoort.

A: Dat is zeker een mogelijkheid, als wij als coaches de potentie zien in combinatie met de behaalde prestaties, dan kunnen wij hier uitzonderingen voor maken.